מוזמנים לפגישת  הכרות ללא התחייבות. לתאום 054-6255344
 
 
------------------------------------
הכנת דוחות שנתיים, הכנת הצהרת הון, מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי
 
מרויחים מעל 640 אלף שח בשנה? יש לכם הכנסות פאסיביות בחול? יש הכנסות פאסיביות בישראל? מדווחים שכ"ד לפי מס שולי? - אתם חייבים בהגשת דוחות שנתי
 
שילמתם מיסי מקרקעין? שבח? ניתן לפנות למשרד לצורך בדיקת התשלום. רבים מקבלים החזרים בעקבות הטיפול במיסים הללו
 
מוזמנים לפגוש אותנו במשרדים בתל אביב או סגולה. לתיאום - 077-2307058 
054-6255344
 

מעסק שורד לעסק מצליח

העסק פועל בסביבה דינמית. יש תקופות של שגשוג והצלחה ויש תקופות אחרות של שפל .
דבר העובר על כלל העסקים. בשל תקופות אלה של עליות ושל ירידות אנו צריכים לשאוף לא להיות במצב קבוע של עסק שורד המתקיים מתקופה לתקופה, עסק ש"מתגלגל" עד שיהיה בסדר, מצב בו לא מרוויחים ולעיתים מפסידים אך שורדים.
חכמים כבר מזמן הבינו שבשביל שינוי יש לפעול באופן שונה ממה שפעלנו עד כה. כלומר בתקופות משבריות או במצב בו אנו רוצים לשנות את המצב בו העסק נמצא בהישרדות, עלינו לעשות אחרת ממה שעשינו עד כה.
ישנם תקופות בעסק שלא קורה דבר, שהעסק במשבר או באי רווחיות לאורך זמן. דבר ראשון שיידרש מאיתנו, לזהות תקופה זו כתקופה בעייתית. עלינו להבין שתקופה קשה ובאי פעילות מתקנת אנו מאיימים על העסק, מאיימים על הכסף, על הסביבה שלנו, המשפחה והעובדים.


מה הם נורות האזהרה למצב זה:
  • חוסר בתזרים – חוסר כסף החוזר ונשנה ולא נפתר. אנו מזרימים כסף שוב ושוב לעסק והעסק לא מתייצב.
  • ההכנסות קטנות, לקוחות עוזבים, יש פחות פניות ופחות בקשות להצעות מחיר.
  •  מחזור העסקים- המחזור קטן והסיבה לא עונתית.
  • פשרות – אנו נאלצים להתפשר ולמכור או לתת שירות בסכום נמוך, וברווח מופחת.
  • קיים קושי לשלם מיסים לרשויות המס, מאידך גם מצב של החזרי מס. הפחתה של מקדמות למס הכנסה, מלמד על קיטון בהכנסות.
  • תשלומים לספקים – אי יכולת מתמשכת לשלם לספקים, מצב בו אנו לא יכולים לשלם או מבקשים מספקים לא להפקיד שקים ששלחנו אליהם.
  • בנק – יש קשיים בבנק, אנו מבצעים העברות כספים מחשבון לחשבון כדי לסתום "חורים", הבנק מתקשר ומודיע על מצבי משבר בחשבון, לא מאשרים לנו בקלות הלוואות או נותנים הלוואות בתנאים לא נוחים.
  • שקים חוזרים – שקים החוזרים בשל " אין כיסוי" דבר המלמד על ניצול של כל המסגרות והאשראי שבידנו- עלינו לעשות כל מאמץ לא להגיע למצב זה, מגבלה שתרדוף אותנו גם בחלוף המשבר.
  • זמן – רוב הזמן שלנו מושקע בטיפול בגביה, בבנקים במצוקה.
במצב כלכלי לא טוב, משברי, אחד הדברים הראשונים שעלינו להגיע אליהם הוא שינוי עמדות, תפיסה והתודעה, להודות שיש בעיה. הנטייה הפופולארית היא להתעלם מתוך האמונה שהכול יהיה בסדר. השנייה, אם לא היום בטח זה יסתדר כבר מחר. השלישית קיים קושי להכיר במציאות הקשה כי זה מקיש עלי ועל אישיותי – אנו מתרגמים את המצב בטעות לאני כישלון. והרביעית גם כאשר אנו מודעים ומבינים שדברים לא מסתדרים מעצמם ואנו מבינים שלא אנו הגורם למצבים אלו יש דברים מעלינו ונותר לנו להתאים עצמנו ולערוך שינויים שהם לא ההרגלים שלנו ושהם שונים ממה שעשינו עד כה וכל זאת קשה.
יקל עלינו להבין שכל העסקים עוברים תהליכים כאלה מעת לעת וכי ישנם הרבה גורמים המובילים לסיטואציה של משבר או מצב מתמשך של הישרדות.
בעסק, מעבר לפעולות או האי פעולות שלנו – מתחרים, משבר כלכלי, התפתחות מוצר או טכנולוגיה חדישה, צרכים משתנים של השוק, שיטת שיווק חדשה ועוד.


מה בכל זאת ניתן לעשות ?

תנועה, פעולה וגמישות הדרישות הבסיסיות הראשוניות מאיתנו כדי לצאת מהמצב וכדי שנוכל להכין תוכנית לשינוי הדרוש
תנועה – לא להיות במצב של קיפאון או ייאוש אלה ההפך מצב של תנועה של עשייה בירורים וקשרים והכול תוך כדי תנועה.
פעולה – עלינו לנקוט בפעולות, לא תמיד הדבר קל כי בדרך כלל במצב כזה אנו צריכים לוותר על משהו שאנו מאד מאמינים בו, לוותר למשל על קו מוצרים שאנו מאד אוהבים אך ממש לא מרווחים, לשווק באופן שונה ממה שפעלנו עד כה, לשנות מחיר וכד'.
גמישות – להסכים ולהיות חיוביים לגבי השינוי הנדרש, להסכים לשנות את השיטה בה פעלתי בתחומים מסוימים לאחרת, להסכים לפעול בשיטה אחרת.

לאחר תובנות אלה יש לבצע פעולות דחופות נדרשות:
  1. להתעשת – להגדיר כי יש בעיה ולדייק בהגדרה מה מקור הבעיה ולא רק הסימפטומים. לקוחות לא מגיעים זה סימפטום עלינו לחפש את הסיבה.
  2. צמצום הוצאות- התאמת המצב של העסק למצב החדש תוך בחינה מקפת של הדוח רווח והפסד התעמקות וניסיון לראות מה ניתן כרגע לצמצם בהוצאות. יחד עם זאת גם צמצום חייב להיעשות במחשבה תחילה.
  3. תזרים מזומנים – הכנת תזרים וידיעה עתידית ברורה אילו כספים נכנסים, יוצאים אילו התחייבויות חלות עלינו, לסדר בסדרי עדיפות, ללמוד את המסגרות הכספיות שקיימות לנו.
  4. בנקים – לגשת לבנק ולנסות לפתור ולהיערך עימם להמשך עבודה. לצורך זה תזרים המזומנים שהכנו ילמד מה יהיו היתרות העתידיות אילו עוד התחייבויות חלות עלינו וכך נוכל לטפל ולהתאים את מסגרת האשראי והלוואה אם צריך.
  5. הגדלת הכנסות – עלינו להציב יעד ברור וריאלי להגדלת ההכנסות של העסק, על ידי שיווק, כניסה לנישות בהן לא פעלנו, לעיתים שינוי של מוצר, או מודל אחר של השירות ועוד.
  6. שיווק – עלינו לנקוט בפעולות שיווק שונות מאלה שפעלנו, לחפש דרכים חדשות שיעבדו, להשתמש בפלטפורמות וטכנולוגיות חדשות. מה שמצליח להמשיך לעבוד איתו ומה שלא להמשיך הלאה.
  7. להתייעץ – רצוי מאד להתייעץ עם אנשי מקצוע כדי לקבל תמונה יותר ברורה יועצ/ת מס, רואה/ת חשבון, עורכ/ת דין, יועץ עסקי כדי שיעזור לצלוח את התקופה הקרובה ולפעול אחרת.
  8. משפחה – עלינו לשתף את בן/ת הזוג ולעיתים גם את המשפחה: בכובד המשקל, בצורך לשיתוף פעולה, הן בחיסכון והן בהשלכות.
כאמור ההתמודדות היא תוך כדי תנועה, תוך נקיטת פעולות, גמישות ופתיחות לדברים חדשים יעזרו לנו. התהליך מלווה מעבר לפעולות טכניות בהמון רגש ובמצבי לחץ. כאמור, אל תימנעו מלהתייעץ עם גורם חיצוני ולשוחח הדבר מאפשר לראות את התמונה בבהירות ומקל על התהליך וסדר הפעולות. כשהמטרה ברורה והדרך בהירה, השגת השינוי הנדרש בסדרת פעולות נכונות לרוב מוכיח עצמו. הרבה עסקים שחשו שהם הולכים לאבד הכל או שלא יכלו להמשיך יותר, בתהליך הדורש המון רצון, מוטיבציה, התמדה, מחויבות וראש פתוח ערכו שינויים בעסק שהביא להצלחה ושגשוג בהמשך. 

בהצלחה!

 
טלפון משרד > 08-8680155 • פקס > 08-8581552 • טלפון נייד > 054-6255344
     
לייבסיטי - בניית אתרים